Vis det fulde website

EjendomsWatch

Plan om nationalt fodboldcenter til ca. 200 mio. kr. ved Odense

Fonde skal finansiere et nyt nationalt fodboldcenter i Odense, der skal samle bredden og flere landshold samt kombinere med forskning.

Foto: /ritzau/Kay int Veen

Et samlingspunkt, som skal revolutionere dansk fodbold på alle niveauer.

Sådan kan man opsummere visionen for et ambitiøst fodboldprojekt fra Syddansk Universitet, Odense Kommune, Dansk Boldspil-Union og Divisionsforeningen kaldet National Football Center Denmark (NFCD), der ifølge parterne selv er tættere end nogensinde før på at blive til virkelighed.

Centeret, som forventes at koste ca. 200 mio. kr., skal efter planen opføres klos op ad Syddansk Universitet i Odense på de arealer, som i dag er hjemmebane for fodboldklubben B1913. I alt vil NFCD-området fylde 17 hektar.

Her vil man samle bredden, ungdomslandsholdene, kvindelandsholdet og kombinere det med førende fodboldforskning. Det skriver DR Fyn og Jyllands-Posten.

Det er planen, at NFCD ud over et videnscenter og flere almindelige fodboldbaner skal indeholde en særlig træningsbane tiltænkt landsholdene, en overdækket kunstgræsbane til helårsbrug samt en opvisningsbane med plads til 4000 tilskuere.

Ifølge DR Fyn og Jyllands-Posten er der dog en strid om, hvordan ophavsmand Keld Bordinggaard, der er tidligere ungdomslandstræner og superligatræner, skal kompenseres for at være kommet med idéen.

Keld Bordinggaard er ikke længere en del af projektet, men har ifølge de to medier forlangt mellem 10 og 12 mio. kr. i kompensation for selve idéen og forarbejdet til projektet.

Det fremgår ikke, om der er fonde, som er interesseret i at støtte projektet.

Ejendomsinvestering giver tab hos fodboldklub

Superligaklub nyder godt af ejendomshandel

Superligaklub overtager hotel — og åbner nyt forretningsben

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbreve.
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
Der gik noget galt. Prøv venligst igen.

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EjendomsWatch

Job

Se flere jobs