Vis det fulde website

EjendomsWatch

Nordicals forventer højere aktivitet resten af 2019

På trods af opbremsningen på markedet i første halvår, tror erhvervsmægleren Nordicals i sin nye markedsrapport på mere motiverede købere og sælgere, des tættere på 2020 vi kommer.

"De fleste danske storbyer kan fortsat tilbyde afkastniveauer, der er højere, end hvad man finder i andre europæiske lande," siger Erik Andresen, adm. direktør i Nordicals, i forbindelse med ny markedsrapport. | Foto: Nordicals PR

Det er sæson for markedsrapporter fra de store erhvervsmæglere – og hos Nordicals er der positive forventninger at spore, når det gælder aktiviteten for resten af året. I første halvår har været volumen været lavere end 2018, men dog stadig fornuftig, lyder det. Og dermed ligner Nordicals' markedsbillede de øvrige mæglerhuses.

"Det er ikke usædvanligt, det vi ser her i 2019. Købere og sælgere er typisk mere motiverede for at finde løsninger, jo tættere vi kommer på årsskiftet. Samlet set forventer vi væsentligt mere aktivitet i andet halvår end i første," siger Erik Andresen, adm. direktør i Nordicals, i meddelelsen.

Den lavere aktivitet skyldes ifølge Nordicals et lavere udbud af de attraktive ejendomme og investorer, der tøver med at matche de høje udbudspriser fra sæglere.

Samlet set var transaktionsvolumen i første halvår opgjort til 27,5 mia. kr., og tempoet var lavere i forhold til både 2018 og 2017, men det ser stadig ganske fornuftigt ud, forklarer Erik Andresen i pressemeddelelsen.

Med en højere aktivitet i andet halvår tegner 2019 som helhed til at krydse 55 mia. kr. i handler med investeringsejendomme.

Fremadrettet ser Nordicals, det tidligere Nybolig Erhverv, blandt andet, at både udenlandske og danske investorer betragter ejendomsmarkedet i Danmark som en sikker investering.

"Investorerne kigger mod Danmark, fordi vi har en stærk økonomi, høj kreditvurdering og politisk stabilitet," siger han i meddelelsen.

Nordicals ser god bund under ejendomsmarkedet i år

Mere fra EjendomsWatch

Job

Se flere jobs