Vis det fulde website

EjendomsWatch

Dansk arkitektfirma skal tegne højhus i San Francisco

Højhuset bliver en del af et nyt byområde ved havnen, Mission Bay, i den californiske by.

Det danske arkitektfirma Henning Larsen skal stå bag en 13 etager høj bygning i det nye byområde på San Franciscos havn. | Foto: PR/Henning Larsen

Henning Larsen skal bidrage til at omdanne Mission Bay-området langs havnen i den californiske by San Francisco med opførelsen af et højhus på 13 etager.

Det skriver Henning Larsen i en pressemeddelelse.

Højhuset, der får navnet Building G, er en del af en større masterplan under navnet Mission Rock, der skal live havnekvarteret op og transformere det fra industri- til byområde.

"Med vores bidrag til dette spirende nye kvarter i San Francisco er vi med til at skabe en ny, stærk attraktion og et grønt mødested på havnen med skandinavisk forbillede for borgerne i San Francisco. Samtidig vil vi gerne afspejle en autentisk fornemmelse af Californiens kulturelle og naturlige arv," udtaler Louis Becker, partner medlem af direktionen hos Henning Larsen, i meddelelsen.

Udviklingen af det nye område sker i et offentligt-privat partnerskab mellem San Francisco Giants, Tishman Speyer og havnen i San Francisco, Mission Bay.

Kvarteret skal indeholde 1200 boliger, otte hektar parker og grønne områder, 1,4 mio. kvm kontorarealer og 200.000 kvm detailhandel og produktion. 40 pct. af boligerne skal være forbeholdt husholdninger med lav og moderat indkomst.

Henning Larsen: Vigtigst i dag er hvad et byggeri kan tilbyde – ikke hvordan det ser ud

Anklage om opgavetyveri blandt arkitekter er ikke en enlig svale – branche er bekymret

København får ny bydel med 2000 boliger

Henning Larsen skal tegne svensk pendant til Carlsberg Byen 

Mere fra EjendomsWatch

Job

Se flere jobs