Vis det fulde website

EjendomsWatch

Holdet bag Bjarke Ingels-hotel til 1,5 mia. kr. vælger totalentreprenør

Holdet bag et stort hotel og konferencecenter på Aarhus Ø har nu valgt Aarsleff som totalentreprenør til milliard-projektet. Afdelingsdirektøren glæder sig til en opgave, der stiller store krav.

Hotellet og konferencecentret kommer til at ligge ud til Bassin 7 på Aarhus Ø, hvor der i dag allerede er etableret et havnebad. | Foto: Big / PR

Totalentreprenøren til det 43.000 kvm hotel og konferencecenter på Aarhus Ø bliver entreprenørkoncernen Aarsleff, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Bag hotellet står blandt andet Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, byudvikler Rune Kilden og ikke mindst arkitektvirksomheden Bjarne Ingels Group (Big), som vandt opgaven tilbage i 2017 af Aarhus Kommune.

"Vi glæder os til at komme i gang med det spændende projekt. Det er et byggeri, der stiller store krav til vores evner som entreprenør, for det kommer til at indeholde mange specialarkitektoniske elementer," siger Ulrik Therkilsen, afdelingsdirektør i Aarsleff.

Aftalen omfatter både projekteringen og opførelsen af det 43.000 kvm hotel og konferencecenter, som er tegnet af Big og Sleth Arkitekter.

Udover hotelfaciliteterne som restaurant, fitness- og wellnessafdeling skal der også bygges tilhørende p-kælder i to niveauer, en multisal med plads til 200 personer og øvrige konference-faciliteter.

Byggeriet, der på sit højeste punkt bliver 75,5 meter, forventes afsluttet primo 2024. Prisen for projektet er sat til 1,5 mia. kr.

Udover hotellet skal der ved Bassin 7 også bygges et klokketårn med lejligheder og to karéer med 185 ejerlejligheder. I forvejen ligger der et havnebad og 255 lejligheder, som er færdigbyggede og solgt.

Skæbnetime for Aarhus-hotel til 1,5 mia. kr.

Bjarke Ingels-hotel tvinger almene boliger væk

Aarhus vælger Bjarke Ingels til nyt hotel- og konferencecenter

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbreve.
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
Der gik noget galt. Prøv venligst igen.

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EjendomsWatch

Job

Se flere jobs