Vis det fulde website

EjendomsWatch

CBRE forudser større fleksibilitet på kontormarkedet

Virksomhederne efterspørger i højere grad de mere fleksible kontorlejemål, når de leder efter nyt. Det er på vej til at blive mainstream, siger udlejningschef i CBRE. Mæglervirksomheden har kigget på det københavnske kontorlandskab.

Kontorhotelkæden Spaces er en af de muligheder, som virksomheder har for at få mere fleksible rammer på kontoret. | Foto: Spaces PR

Lejere af kontorlokaler efterspørger større fleksibilitet, og generelt vil andelen af de fleksible kontorlejemål stige, lyder det i en pressemeddelelse fra CBRE.

I en ny opgørelse har mæglervirksomheden kigget på det københavnske kontormarked og kortlagt de fleksible kontorer.

Her lyder det, at 3,6 pct., svarende til ca. 210.000 kvm, af de københavnske kontorlejemål er udlejet fleksibelt som f.eks. kontorhoteller, co-working eller servicerede kontorer.

Og det er et tal, som Ninna Therkelsen, udlejningschef hos CBRE, forventer, vil stige i de kommende år. Især fordi hun ser, at også de etablerede virksomheder er på vej ind på markedet, hvor det er muligt at skalere hurtigt op og ned og tilpasse sig.

"Vi er på vej ind i en situation, hvor det at leje enten helt eller delvist fleksibelt går fra at være niche til at blive mainstream," siger hun i meddelelsen.

Flere investorer og udlejere har også opdaget tendensen i det små, og Ninna Therkelsen siger, at der fortsat er plads i markedet til både, at udlejere selv lejer de fleksible lokaler ud, eller at de allierer sig med brands som Spaces eller WeWork, som også har gjort deres indtog på det danske marked.

"Mange udlejere og investorer vælger strategisk at dedikere en del af deres ejendomme til fleksibel udlejning, fordi de oplever en stigende efterspørgsel, og fordi den type udlejning passer ind i tidsånden og brugernes behov," siger hun i meddelelsen.

I opgørelsen, som CBRE har lavet, fremgår det desuden, at to tredjedele af de fleksible kontorer ligger i København by.

Mægler afblæser frygt for spekulativt byggeri: "Jeg ser ikke sorte skyer på himlen"

Global coworking-virksomhed gør dansk entré

Tomgangen stiger i danske erhvervslokaler

Mere fra EjendomsWatch

Job

Se flere jobs