Vis det fulde website

EjendomsWatch

Forsamlingsforbud strammes op og alle opfordres til at arbejde hjemme

Fra lørdag klokken 12 og til og med 4. oktober sænkes forsamlingsforbuddet i hele landet til 50 personer, siger statsminister Mette Frederiksen på pressemøde, hvor der samtidig opfordres til hjemmearbejde.

"Både private og offentlige arbejdspladser bør sørge for, at deres medarbejdere arbejder hjemme så vidt det er muligt," siger statsminister Mette Frederiksen. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Barer, caféer og restauranter i hele landet skal lukke fra klokken 22 ifølge regeringen. Det gælder fra lørdag klokken 12.

På restaurationer skal man bære mundbind, indtil man sætter sig. Det fremgår af et pressemøde i Statsministeriet, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) taler.

Her opfordrer hun til desuden, at ansatte på både private og offentlige arbejdspladser arbejder hjemme, lige som forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer.

"Coronaen har igen fået greb i vores samfund, vi står i en alvorlig situation."

"Danmark er blandt de lande, der kom godt igennem foråret, det gælder i forhold til det sundhedsmæssige og samfundsøkonomien."

"Vi er på vej ind i efterår og vinter og dermed også en nye fase i kampen mod corona," siger hun.

I dag har restaurationer lov til at holde åbent til midnat.

Det skyldes udbruddet af coronavirus, der har spredt sig til større dele af landet de seneste dage.

Der er registreret 454 nye smittede det seneste døgn, men samtidig bliver der foretaget væsentlig flere test end i foråret.

"Det handler om at undgå, at vi kommer derhen, så vi undgår en reel nedlukning af dele af vores samfund."

"Det har ikke været en eksplosiv stigning fra dag til dag, som vi så i marts måned. Men smitten har fået fat," siger Mette Frederiksen.

Med virkning fra lørdag klokken 12 bliver forsamlingsforbuddet over hele landet sænket til 50 personer med visse undtagelser. Det gælder eksempelvis, hvor deltagerne sidder ned.

Storkøbenhavn har den seneste tid været ramt særligt slemt, og derfor blev der indført restriktioner for restaurationer tidligere på ugen. Det er dem, der nu bredes ud til resten af landet.

Det skyldes, at smitten har spredt sig til resten af landet.

"Fra at være lokale udbrud der kunne kontrolleres, ser vi nu en spredning. Den stigning vi så i 18 kommuner, der var i særlig fokus, ser vi nu i alle kommuner," siger faglig direktør Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut.

"Der er ingen kommuner, der er uden risiko. På landsplan har vi 40 tilfælde per 100.000," siger han videre.

14 procent af de indlagte er under 30 år ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Medie: Barer og restauranter i hele landet skal lukke klokken 22

Barer i hovedstaden skal lukke tidligt – stående skal bære mundbind

Statsministeren varsler nye coronatiltag i København 

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EjendomsWatch

Job

Se flere jobs