Vis det fulde website

EjendomsWatch

Løkke-regering takkede nej til lagerskat: "Det kunne ikke lade sig gøre da jeg var skatteminister"

Den udskældte lagerbeskatning skal hive 850 mio. kr. hjem om året til den såkaldte Arne-pension. Men det er ikke regeringens egen idé, siger tidligere skatteminister Karsten Lauritzen til EjendomsWatch. Han forsvarer desuden, at ejendomme kan sælges skattefrit via selskaber, da det gør det "attraktivt at investere i Danmark."

Karsten Lauritzen, gruppeformand for Venstre og tidligere skatteminister 2015-2019, fortæller, at VLAK-regeringen sagde nej til den omdiskuterede lagerbeskatning. Dels fordi man ikke kunne se en rigtig model, og dels fordi man politisk ikke ønskede den. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Hvis der er noget, ejendomsinvestorer kan blive enige om for tiden, er det, at regeringens kommende lagerbeskatning mildest talt ikke gavner dem og er direkte skadelig for forretningen.

Skatten er udset til et generere et årligt provenu på omkring 850 mio. kr., der skal bruges til at finansiere retten til tidligere pension, den såkaldte "Arne-aftale", som den er kendt som i folkemunde.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Tilmeld EjendomsWatch gratis nyhedsbrev

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EjendomsWatch

Job

Se flere jobs