Vis det fulde website

EjendomsWatch

Omstridt Aarhus-højhus bliver godkendt efter mere end halvering

Et flertal i Aarhus Byråd har accepteret opførelsen af et højhus på otte etager på Europaplads over for Dokk1. Oprindeligt skulle bygningen have været mere en dobbelt så høj.

Området ved Europaplads i Aarhus. | Foto: Gregers Tycho/JPA

Først var det 18. Så var det ni. Og nu er er der så samlet et byrådsflertal i Aarhus bag Socialdemokratiets forslag om otte etager på det omdiskuterede højhus på Europaplads 6-8. Det skriver Jyllands-Posten.

Onsdag stod det klart, at det socialdemokratiske forslag også faldt i smag hos Venstre og Det Konservative Folkeparti, hvilket altså var nok til flertal i Aarhus Byråd. Samtidig blev der samlet flertal for en ændring af områdets lokalplan, hvilket er en forudsætning for det kommende højhus.

"Byggeriet er godt tilpasset og spiller rigtig godt sammen med områdets øvrige markante bygninger. De er med til at underbygge stedets betydning og tyngde i forhold til Dokk1. Det er et godt projekt, som vi kan gå ind for,« siger Mette Skautrup (K).

Beslutningen om højhuset på maksimalt otte etager, der kommer til at byde på kontorareal, butikker og restauranter samt opholdsarealer på taget, mødte modstand fra Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti, som henviste til den eksisterende højhuspolitik i byen om et loft på fem etager. Sidstnævnte kalder højhuset "en klods" og støtter ikke den påkrævede nedrivning af adressen Mindegade 12A.

Bygherren, Europa Plads ApS, lancerede projektet i 2017 og er blevet tvunget til at ændre det adskillige gange siden, men nu tyder alt på, at Aarhus får et nyt højhus på otte etager og 35 meter. Ifølge Teknik og Miljø vil der i årene, der kommer, være mulighed for opførelse af flere huse over seks etager i området fra Europaplads til Sydhavnskvarteret.

Bag højhuset står arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen, der også har tegnet naboen Dokk1.

S vil have stadsarkitekt på banen i sag om højhus i Aarhus

Byggeprojekt i Aarhus er tilbage på tegnebrættet efter afslag 

Modtag nyhedsbreve fra EjendomsWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EjendomsWatch

Job

Se flere jobs