Vis det fulde website

EjendomsWatch

PFA-ejet logistikcenter skyder gang i næste etape på 60.000 kvm

Hovedparten af 95.000 kvm lager- og logistikbyggeri i Taulov er udlejet, så nu sættes gang i opførelsen af yderligere areal.

Det kommende logistikbyggeri på 60.000 kvm, der planlægges at stå klar i 2022. I alt kan der bygges 295.000 kvm i området. | Foto: Visualisering: Skala Arkitekter / Taulov Dry Port

Taulov Dry Port, der kalder sig Danmarks største transport- og logistikcenter, igangsætter byggeriet af 60.000 kvm lager- og logistikbyggeri, meddeler selskabet, som ejes i fællesskab af PFA Pension og det kommunalt ejede ADP.

Det nye byggeri får en længde på 600 meter, en indvendig bygningshøjde på 12,5 meter samt en facadehøjde på 16-17 meter.

”Vi har 295.000 kvm attraktiv byggeret udlagt til logistik og har store ambitioner om gennem milliardinvesteringer at skabe markedets største og mest innovative lager- og logistikbyggerier. I alt 95.000 kvm er nu opført, hvoraf de første 50.000 kvm flerbruger lager- og logistikejendomme blev bygget spekulativt," siger Mikael Fogemann, direktør for nordiske ejendomsinvesteringer hos PFA, i meddelelsen.

"Da første etape er stort set fuldt udlejet, tager vi næste skridt og igangsætter yderligere 60.000 kvm lager- og logistikbyggeri. Vi er godt på vej til at indfri vores høje ambitioner om at gå forrest i udviklingen inden for logistikejendomme i Danmark," fortsætter han.

Det er især resultatet af et strategisk samarbejde med A.P. Møller-Mærsk, som har betydet, at 50.000 kvm højloftet logistikbyggeri er udlejet, og i november kunne Taulov Dry Port melde ud, at Salling Group flytter sit lager og logistik af bl.a. brød til Taulov.

Det næste flerbruger-logistikbyggeri på som nævnt 60.000 kvm vil efter planen stå klar i sommeren 2022.

MG Real Estate bygger logistikcenter på 80.000 kvm ved Fredericia

Mærsk samler aktiviteter i stort logistikcenter i Sydjylland

PFA-ejet logistik-område udvider med knap 200.000 kvm

PFA bliver medinvestor i transportcenter 

Tilmeld EjendomsWatch gratis nyhedsbrev

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EjendomsWatch

Job

Se flere jobs