Vis det fulde website

EjendomsWatch

Plan klar til at omdanne Papirøen i København til 45.000 kvm bebyggelse

Københavns Borgersrepræsentation har vedtaget en ny lokalplan for Papirøen. Den rummer mulighed for 45.000 kvm bebyggelse med både hotel, boliger og svømmebad.

Foto: PR-illustration

En lokalplan for det københavnske område Papirøen er blevet vedtaget. Det vil give mulighed for bebyggelse i størrelsesordenen 45.000 kvm.

Det skriver By og Havn i en pressemeddelelse.

Papirøen, med det formelle navn Christiansholm, beskrives som "i meget slidt stand." Derfor er en af opgaverne at udvikle den eksisterende ø og give plads til både private og almene boliger. Det skal ske i et omfang på 270-340 boliger, hvor en fjerdedel skal være almene. Lokalplanen rummer også mulighed for etablering af et hotel og "svømmefunktion."

"Den succes, der er blevet skabt på Christiansholm i form af stedets midlertidige aktiviteter, er ikke en tilfældighed. Den bunder i en klar strategi for øens byliv og et bevidst valg af mangfoldige aktører, som kunne bidrage til oplevelser og aktiviteter på stedet. Det ejendomsselskab, som har gjort den nuværende succes som folkeligt spisested og kulturel destination mulig, vil også fremadrettet være del af Christiansholms udvikling. Det sikrer, at øens mange kvaliteter fastholdes og udvikles også i den nye plan," siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, fra By og Havn, i pressemeddelelsen.

Øen udvikles af Danica Ejendomme som den største investor, sammen med udviklerne Unionkul Holding og Nordkranen i det fælles selskab CØ P/S. Den overordnede plan for øen er tegnet af arkitektfirmaet Cobe.

Arkitekt: Milliardprojekt på Københavns Havn skal fastholde stedets popularitet 

Efter tidsplanen skal der i løbet af 2018 rives eksisterende bygninger ned på øen. Fra 2020 skal boligbyggeriet så starte, og endeligt skal den private del af byggeriet stå færdigt i midten af 2021.

Nordea-penge skal få stjernearkitekters øjne op for Papirøen 

Tilmeld EjendomsWatch gratis nyhedsbrev

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra EjendomsWatch

Job

Se flere jobs